• Produktkategorier

 • Vulkanen och kalven som Po räddade

  130.00 kr

  Artikelnr: 9789186589677 Kategorier: , ,
  Grethe Rottböll & Viveka Sjögren

  Beskrivning

  Vulkanen Nga Murri morrar. Ett utbrott är på väg och alla flyr från den lilla ön. Alla utom Po, kovaktaren som vägrar att lämna sina trehundra kor. Tillsammans med korna ser han vännerna bli till små prickar ute på havet. Men när den lilla kalven föds har han fått en ny vän för livet. En bok om modet hos den lilla människan som litar till sin inre röst. Om att våga och den stora glädjen som infinner sig när man tänker på varandra.

  Detta är en saga som kommit till genom inspiration från verkligheten. Bokens skapare har i sagoform gestaltat med vilket mod och värdighet en människa kan fullfölja sin uppgift även när katastrofen är ett faktum. Kovaktaren finns på riktigt.

   

  grethe och viveka

  ”En fin och lågmäld bok om att våga göra det man tror på och om en fin vänskap. Bildspråket har en lite annan estetik än vad som är vanligt i svenska bilderböcker, men jag gillar de lite kantiga bilderna och illustrationerna känns helt rätt till den här berättelsen.”
  Västmanländskans bokblogg 

  ”Texten är kort och laddad med karaktär av sägen. De konstnärligt utformade och lättavlästa bilderna har aningen kantiga, markerade konturer som påminner om träsnitt. Berättelsen lever samtidigt i färgernas skiftningar, alltifrån den soldränkta idyllen över den mörka dramatiken, den brinnande lavan och det blekgrå skenet efter utbrottet och vidare i handlingen. Bildberättelsen om Po och kalven är verkligen ett  konstverk i text och bild!”
  Gunnar Åberg BTJ

  ”Det är en historia med många bottnar. Det handlar om att följa sin inre röst och inte kompromissa med det man tycker är rätt. Och det handlar om respekt för djuren; att sann vänskap mellan människa och djur är möjlig.”
  Margareta bibliotekarie Göteborg