• Produktkategorier

 • Ebbe och ägget

  130.00 kr

  Artikelnr: 9789186589424 Kategorier: , , ,
  Petra Nilsson och Linn Gustafsson

  Beskrivning

  Nu ger vi ut boken som berättar hur det ligger till när en mamma får spermier (frön) av en donator för att det ska bli en familj.

  Here is the book that tells a story how to become a family with help from a donator.

  Petra Nilsson har skrivit texten till boken. Hon är utbildad statsvetare/statistiker och arbetar som utredare på en statlig myndighet i Stockholm. Petra har två barn med en donator och vill med boken synliggöra den typ av familj där det inte finns någon pappa. Petras förhoppning är att boken kommer hjälpa barn i liknande familjer att enkelt kunna säga ”jag har ingen pappa” till en undrande omgivning.

  Linn Gustafsson illustrerar. Linn är småbarnsmamma och arbetar som printdesigner på HM i Stockholm.

  Ebbe och ägget tillhör inte kategorin faktaböcker.

   

   

  Sammanfattning

  Ebbe är fyra år. Han vill ha en orm. Mamma vill ha en bebis. Hon har berättat hur både bebisar och ormar blir till. Mamma har fått bebisfrön av en donator och nu har Ebbe hittat ett ägg under sin säng. Kan det vara så att det är en orm-äggdonator som har lämnat ett ormägg till Ebbe? Boken utforskar vad en donator är för något egentligen och hur det går till när spermier (bebisfrön) och ägg doneras för att det ska kunna bli familjer.

   

  Några röster:

  ”Har precis läst boken och gillar den jättemycket. Precis rätt ton. Uppskattar särskilt självklarheten och att mammans situation inte beskrivs som sorglig. Känns fint att äntligen ha hittat en bok som känns rätt att dela med sig av, både till barnet (när han blir tillräckligt stor) och t ex på förskolan!

  Kære Petra, tusind tak for din bog!! Jeg har lige læst den igennem og jeg elsker den lille detalje med de to orme! De ligger nu ude i vores venterum til glæde og inspiration til andre kvi nder – tak for det!”

  ”En ny rigtig fin børnebog på svensk: ”Ebbe och ägget”
  Tak for denne!! hilsen StorkKlinik””

  ”Din bok har redan betytt mycket för vår fyraåring.”