Charles Grandpiers äventyr – DRAKBLODSFRÖNA av Henry Bronett

PRESSMEDDELANDE

Henry Bronett, författare och poet ger ut sin första kapitelbok, ett äventyr för barn och ungdom. Charles Grandpiers äventyr, DRAKBLODSFRÖNA heter Henry Bronetts första kapitelbok för barn och ungdom. Det är en berättelse med fantasyinslag där vi får följa huvudpersonen Charles Grandpier i ett spännande äventyr. Tecknare Andrea Femerstrand har givit boken ytterligare liv med sina poetiska bilder.

På nätterna drömmer Charles om en magisk låda, en knussloromator som kan göra önskningar till verklighet. Men är det verkligen bara en dröm..? Charles måste ta reda på sanningen, men först måste han finna drakblodsfröna. Tillsammans med sin farfar, Jean-Luc, ger han sig ut på ett farligt äventyr. Men det finns fler som vill äga den magiska lådan, och knussloromatorn sätter hans mod på svåra prov. Det ska visa sig att ”saker inte alltid är som de verkar”.

Drakblodsfröna är en varm skildring av en relation mellan barn och vuxen. Bokens olika karaktärer är gediget gestaltade och ger läsupplevelsen en omedelbar och mustig känsla. Boken kan med fördel läsas av barn från 8 år. För dem som har tiden och lusten att läsa högt är DRAKBLODSFRÖNA en utmärkt bok och passar barn och vuxna i alla åldrar.


Henry Bronett:
 LÄS SÅ DET HÖRS!
Pappa brukade berätta om fem förvirrade kaptener som skulle ut i rymden med sin raket (det kunde ta ett bra tag innan de hittade startknappen). Jag tror lusten att vara clown, att berätta och att skriva kom ur pappas och mammas förmåga att berätta sagor. Det kom ur kvällar med svala lakan och trygg kudde. Det kom ur doften av mammas och pappas parfym och det kom ur deras röster som målade upp världar. Det kom skratt och det kom äventyr. Så när min son, bad mig att ”berätta en saga ur huvudet” var det helt naturligt att göra det.


Människor har alltid behövt berätta. Fantastiska sagor om hjältar, om ondska och om godhet. Barder berättade om kärlek, shamaner om andarna i naturen. Berättandet är en del av vad som gör oss till människor. Vi målar med ord och den som lyssnar erövrar nya världar. Vi lär oss om gott och ont, om liv och död om rätt och fel och hat och vi lär oss om kärlek.
Önskar mig att föräldrar och vuxna tar sig mer tid att berätta för barn och att barn tar sig tid att lyssna. Universum väntar, hitta startknappen och rymden är er!

Henry Bronett©2011

Text: Henry Bronett
Bild: Andrea Femerstrand
ISBN 978-9186589-18-9
Inbunden 141 sidor
Utgivning 22 sept. 2011 Vombat förlag

KONTAKT:
Vombat förlag
e-post: info@meerkat.se
mobil: 070 3969589
www.vombatforlag.se