• Produktkategorier

 • Vi är världen!

  130.00 kr

  Artikelnr: 9789186589905 Kategorier: ,
  Malin Nilsson och Saga Becker

  Beskrivning

  I förra boken ”Det är jag som är Mickan!” får vi följa en ung transtjej när hon kommer till en ny skola, ingen där vet om att hon föddes med en pojkes kropp. Bokens budskap är att alla är bra precis som de är. Vi är världen! tar vid ett par år senare. Mickan och hennes bästa vänner går nu i åttan. De går igenom vänskap, ovänskap, missförstånd, uppbrott, fester och förälskelser. Men vem eller vad ska man egentligen tro på? Mitt i allt funderar Mickan över sin kropp, duger hon? Duger hon som flickvän åt Hampus när hon inte har en flickas kropp?

  Boken tar upp olika aspekter av transsexualitet på ett underhållande sätt och vill synliggöra unga transpersoners situation, och vara till stöd och glädje för både unga och vuxna.

   

   

   

   

   

   

   

  Så här skriver en recensent som fått boken  redan innan den släpps:

  ”Jag sträckläste boken i går kväll, kunde inte sluta. Så fin skildring av dessa ungdomar <3 , kändes helt tagen ur verkligheten och jag undrar om någon författare innan med samma inlevelse och självklarhet gjort en så tidstypisk skildring där med snap, bloggar mm på tonårsvis. Det är en helt fantastisk bok och personerna gick rakt in i hjärtat och stannar kvar där. Ni har lyckats balansera på ett sätt så hjärtat satt i halsgropen flera ggr, spec. festivalhändelsen. Dessutom lyckas ni väva in fakta så naturligt, och att hemligheter ställs bredvid varandra. Inte en enda gång fick jag känslan av vuxenspråk eller vuxet angreppssätt. Tack för att jag fick lära känna era vänner!
  Tusen kramar”
  Gunilla Gustafsson