Hållplats Sverige – jag, Almina av Anna Nilsson Spets

Anna Nilsson Spets debuterar med den första boken i en trilogi som handlar om en familjs flykt från krigets Bosnien, Hållplats Sverige – jag, Almina heter boken som återberättar en ung flickas flykt undan kriget i Bosnien. Boken vittnar om en verklighet som känns lika angelägen nu som då. Detta är en bok som inte lämnar någon oberörd.

Handlingen:
Alminas livsresa börjar i Bosnien. Familjen lever ett vanligt liv med jobb och skola, men en dag förändras allt. Kriget är ett faktum och familjen splittras. Alminas trygga vardag övergår istället till en kamp om överlevnad i en ond värld. Det Almina får uppleva är något som hon för alltid kommer att bära med sig. Men hoppet  lever kvar och längtan efter att få återförenas med familjen bär henne genom svårigheterna.

Om Anna:
Under 90-talet arbetade Anna Nilsson Spets som flyktingmottagare. Under sina resor till Balkan fick hon i egenskap av hjälparbetare ta del av många historier och personliga livsöden. Nu debuterar Anna med en bok som återberättar en ung kvinnas upplevelser från kriget i Bosnien. Boken är skönlitterär men vittnar om en upplevd verklighet som känns lika aktuell nu som då. Boken är också en påminnelse om det som faktiskt hände i Bosnien och en hyllning till de människor som delade med sig av sina upplevelser.

Om boken:
Författare: Anna Nilsson Spets
Utgivning 20 september 2013
ISBN: 9789186589349
Läsare: Ung vuxen
Omslagsbild: Anna Karlsson
Format: 140 X 185,
Inbunden Omfång: 118 sidor
Förlag: Vombat förlag
Kontakt förlag: info@meerkat.se
Kontakt Anna: annanilssonspets@hotmail.com

Del II ges ut i mars 2014
Del III ges ut i september 2014