• Produktkategorier

 • Rea!

  Om jag inte märks

  60.00 kr

  Artikelnr: 9789186592592 Kategorier: , ,
  Josefin Roos

  Beskrivning

  ”Jag är Emma. Den osynliga musen med råttfärgat hår. Som bara märks när jag är fel. Jag sticker inte ut men passar inte heller in.”

  Emma älskar Ella. Det har alltid varit så. De föddes på nästan samma dag och har alltid varit bästa vänner. Men när de börjar i åttan förändras Ella. Hon hänger med niorna och gör saker som hon inte mår bra av, saker som Emma varken vill eller kan förstå. Emma känner sig övergiven av Ella men inser att det är hon som kan hjälpa, både sig själv och Ella. Men då krävs både kärlek och mod.

   

   

   

  ”Det här är en liten pärla till bok som jag vill sätta i händerna på varenda 13plussare som finns. Läs vetja!”
  The world I live in blogg

  ”Jag tyckte verkligen om den här boken, jag kunde nästan relatera till varenda mening, den fick mig att börja fundera och den gjorde mig motiverad att vara mig själv. Därför får Om jag inte märks, av Josefin Roos 5 av 5 ugglor av mig.”
  Agnes i Agnes bokblogg

  – Författaren har lyckats väl med att skildra huvudtemat i denna drygt hundra sidor långa historia. Emma är en väl skildrad och nyanserad förebild för unga i liknande livssituationer. Det märks också att Roos har god inblick i skolvärlden då miljö- och personskildringar är realistiska. Sammanfattningsvis en bok som på ett finstämt och enkelt språk för fram kampen att få vara sig själv.
  Anna Wilner BTJ