• Produktkategorier

 • Hållplats Sverige – jag, Almina

  110.00 kr

  Artikelnr: 9789186589349 Kategorier: ,
  Anna Nilsson Spets

  Beskrivning

  1993 är ett år vi minns. Det var året då många människor kom till Sverige efter att ha flytt från ett land som slagits i spillror. Alla som lämnar sitt land i flykt från hot och terror bär på en historia. I Hållplats Sverige berättar Almina, en ung bosnisk kvinna, sin historia. Alminas familjs livsresa börjar i Bosnien. En dag förändras allt. Kriget är ett faktum och familjen splittras. Det  Almina sedan får uppleva är något hon för alltid kommer att bära med sig. Men hoppet lever kvar och längtan efter att återförenas med familjen bär henne genom svårigheterna.

  Läs en gripande berättelse om en ung kvinnas flykt till Sverige, hennes upplevelser och hennes tankar. Denna bok lämnar ingen oberörd.
  Hållplats Sverige är den första delen i en trilogi som skildrar en bosnisk familjs livsöde.

  Inbunden
  118 sidor

   

   

   

  Mkt Imponerad. Jag läste och grät. Ord för ord, en tuff livresa. Många sager att livet är orättvist då de har ju haft det bra. Att få veta hur människor lider av kriget är just inget annat val än denna bok.
  Hanna

  ”Boken, som ju är berättad av en femtonåring, vänder sig förstås till yngre läsare än jag själv. Men jag måste säga att jag läser denna den första delen med stor behållning – särskilt som den slutar med en riktig cliffhanger…”
  Uppsala nyheter 
Ulrika Hurtig

   

  Recensioner

  Det finns inga recensioner än.

  Bli först med att recensera ”Hållplats Sverige – jag, Almina”

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Du kanske också gillar …