• Produktkategorier

 • Änglarnas tårar

  110.00 kr

  Artikelnr: 9789186589486 Kategorier: ,
  Anna Nilsson Spets

  Beskrivning

  ANNA NILSSON SPETS

  Änglarnas tårar är den sista delen i trilogin Hållplats Sverige. Den berättar om en bosnisk familjs öde under och efter kriget på Balkan. I denna del återvänder familjen till Bosnien, till sitt hem på kullen.
  De vill veta vad som hänt deras farmor och farfar. De vill få svar på alla sina frågor. Men tunga besked väntar och rättvisa måste skipas. Änglarna gråter över dem som inte längre finns, men hoppet om försoning och en ljus framtid gror trots allt i deras hjärtan. Detta är ett viktigt stycke nutidshistoria som angår oss alla.

   

   

  Inbunden
  96 sidor
  Ålder ung vuxen

   

  … Jag visste det! Så snart jag hade lyssnat till de första orden som trillade ur uppläsarens mun vid boksläppet den 4 december på biblioteket i Enköping förstod jag att Änglarnas tårar, den sista delen i Anna Nilsson Spets trilogi för unga, Hållplats Sverige, skulle vara den starkaste. Samtliga böcker är utgivna på Vombat förlag.

  Tofflan, Uppsala nyheter

   

   

   

  ”Trots familjens tunga minnen markeras ändå hoppet i deras hjärtan i beskrivningen av hur de lyckas skapa ett nytt liv i Sverige, med nya kärlekspartners, utbildningar, arbeten och nya vänner. Sorg och glädje går hand i hand i trilogins emotionellt starka avslutande del. Att författaren Anna Nilsson Spets har arbetat som flyktingmottagare tydliggörs i denna ”alterfiktion”, dvs. där fakta och fiktion blandas, men berättaren är någon annan än författaren själv. Det här är en trilogi som kan läsas med stor behållning och de svartvita fotografierna stärker textens starkt laddade innehåll.”

  BTJ

   

  ”Men den här boken är inte bara fylld av kärlek. Den rymmer så mycket… ingenting. Som när familjen första gången återvänder till Bosnien för att se vad som finns kvar av hemmet. Mamma Aida säger:[…] Här ligger tre generationers liv och leverne i aska och sopor. Det finns ingenting kvar. Allt är borta och förintat, […]

  Det här är en riktigt tung och tuff avslutning på Hållplats Sverige. Toffelomdömet blir det högsta!

  Dobro dobro dobro dobro dobro
  Tofflans blogg