• Produktkategorier

 • Sarajevo 1000 dagar – jag Alma

  110.00 kr

  Artikelnr: 9789186589400 Kategori:
  Anna Nilsson Spets

  Beskrivning

  Sarajevo 1000 dagar – jag, Alma är del II i trilogin Hållplats Sverige om en bosnisk familjs öde under tiden då forna Jugoslavien splittrades och krig utbröt. Alma som blir kvar i det belägrade Sarajevo berättar i denna del sin egen historia.

  Alma har just påbörjat sin läkarutbildning och allt eftersom krisen i landet fortskrider blir livet allt mer svårt i det belägrade Sarajevo. Alma kämpar för att överleva samtidigt som hon i egenskap av volontär på sjukhuset ställer höga krav på sig själv.

  Detta är en gripande och spännande historia om överlevnad, ung kärlek och solidaritet. En berättelse ur verkligheten, nu mer aktuell än någonsin.

   

   

   

   

  Boken är en ungdomsbok med korta kapitel och lätt att läsa. Jag ser fram emot att få läsa fortsättningen, som kommer ut nu i vår del två och i höst del tre. Boken påminner om Anne Frank.
  Birgitta, Staffansgymnasiet

  I del 2 möter vi Alma som precis börjat läkarutbildningen i Sarajevo då staden belägras. Hon möter kriget och dess oberäkneliga vändningar och kan ingenstans fly. Också det här är en berörande skildring av en ung mänska som kämpar för livet.
  Böcker i bersån

  Du kanske också gillar …